Hei!

Pieni ylläpitopäivitys tässä vaiheessa :) Vuodatusta ei suinkaan ole unohdettu!

Jokunen onkin saattanut huomata, että oman blogin oikeassa palkisa vilkahtelee silloin tällöin Vuodatuksen oman "aloita bloggaaminen"-mainoksen lisäksi myös Casa blogien -mainos, jossa kyseinen palvelu hakee bloggaajia. Käytännössä kummassakin näissä on kyseessä Vuodatuksen taustajoukkojen omista palveluista.

Palveluna Vuodatus on käyttäjille ja lukijoille ilmainen, vaikka jo pelkästään palvelun passiivinen ylläpito, mutta erityisesti Vuodatuksen kehitys mukaan lukien käyttäjien auttaminen ongelmissa sekä toiminnallisten särmien hiominen maksavat ihan selviä eurovirtoja.

Käytännössä Vuodatuksesta ei tule tällä hetkellä mitään tuloja, joten sekä palvelun ylläpito että kehitys tehdään muiden palveluiden mahdollistamana. Tämän vuoksi Vuodatusta ei toistaiseksi pystytä kehittämään ihan niin nopeasti ja isolla panoksella kuin toivoisimme, mutta joka tapauksessa meidän taustajokkojen päätavoite on pitää tämä perinteinen, kotimainen ja pitkäikäinen blogipalvelu hengissä ja mahdollisimman hyvinvoivana! 

 

Lyhyellä aikavälillä tämä tarkoittaa hieman Vuodatuksen ylläpidon mahdollistavien palveluiden mainostamista (kuten esim. Casa blogit) ja pitemmällä aikavälillä myös mahdollisesti - mutta ei välttämättä - ihan muiden kolmansien tahojen mainoksia, jossa mainostaja käytännössä maksaa Vuodatuksen ylläpidosta käyttäjien puolesta. Jos tälle linjalle jossain vaiheessa lähdetään, niin samalla on käytännössä tarkoitus mahdollistaa bloggaajille kieltäytyä mainoksista oman bloginsa kohdalla, esimerkiksi pientä maksua vastaan, jolloin tilanne vertautuisi vanhan Vuodatuksen maksullisiin lisäpalveluihin.

Yleisemmin ottaen Vuodatuksen kevään aikana on tarkoitus käyttää palvelun perusylläpidon ja käyttäjien auttamiseen menevän ajan lisäksi noin yhden henkilötyökuukauden verran teknistä kehitystyötä. Kehitystyön keskiössä on viedä palvelun teknistä pohjaa eteenpäin Vuodatuksen pitkäaikaista toimintaa ajatellen, korjata paljon ärsyttävyyttä aiheutaneita asioita sekä ajatuksena olisi myös tuoda muutama uusi käyttökokemusta parantava asia mukaan.

Yt

-Eero / Vuodatus